Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, συμφωνείτε με τη χρήση τους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

10 ασκήσεις για να βελτιώσετε τις σεξουαλικές σας επιδόσεις

February 23, 2017 . .
Ευελιξία και δύναμη είναι τα μυστικά της καλής σεξουαλική απόδοσης. Για όσους έχουν πρόβλημα με την φυσική τους κατάσταση, ακολουθούν 10 ασκήσεις που ανεβάσουν την σεξουαλική σας απόδοση κατακόρυφα.
  • Hip Thrusts (ώθησεις ισχίου): Ιδανική άσκηση για την εκγύμναση των γλουτών. Στηριχθείτε σε έναν πάγκο γυμναστικής με τους ώμους σας. Με τα πόδια σας καρφωμένα στο και τα γόνατα σταθεροποιημένα εκτείνετε το ισχίο σας κατακόρυφα προς τα πάνω σπρώχνοντας με τους γλουτούς. Κατόπιν σηκώνετε το σώμα σας μέχρι αυτό να έρθει σε ευθεία γραμμή από τους ώμους σας έως τα γόνατά. Στην ανώτερη θέση σφίγγετε όσο μπορείτε τους γλουτούς σας και τους κατεβάζετε ελεγχόμενα στο δάπεδο για να ολοκληρώσετε την άσκηση
  • Προβολές:  Μια άσκηση που ενισχύει την σωστή κυκλοφορία του αίματος στην πυελική περιοχή σας. Οι προβολές σε γενικές γραμμές είναι μια άσκηση που ενεργοποιεί πολλές μυϊκές ομάδες και μπορεί να εκτελεστεί με πολλούς τρόπους με βήμα μπροστά, με βήμα πίσω, και πλάγια. Θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την ευελιξία και την αντοχή σας.
  • Σκουώτ: Αυτή η κίνηση που μοιάζει με βαθύ κάθισμα μπορεί να εκτελεστεί με ή χωρίς βάρη ή και με ειδικό μηχάνημα squat. Τα σκουώτ γυμνάζουν ιδιαίτερα τους τετρακέφαλους και τους γλουτιαίους μυς
  • Push-Ups: Τα κλασικά πους απς σας παρέχουν αυξημένη αντοχή και ενισχύουν τους μυς του άνω κορμού σας. Μπορείτε να εκτελέσετε αυτή την άσκηση οπουδήποτε με ή χωρίς ειδικό εξοπλισμό.
  • Titali Asana – Η στάση της πεταλούδας: Ιδιαίτερα διαδεδομένη στους λάτρες της γιόγκα βοηθάει στην χαλάρωση των ισχύων, και στο λύσιμο των αρθρώσεων των γονάτων και των γοφών. Επίσης διώχνει την κόπωση από την πολύωρη ορθοστασία και το περπάτημα.
  • Plank Pose: Άλλη μια στάση γιόγκα και μια από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους για να αυξήσετε τις αντοχές σας. Σε μια στάση παρόμοια με τα push-ups λυγίζετε τους αγκώνες σας προς το κάτω μέρος του κορμού σας διατηρώντας τους κολλημένους στα πλευρά.
  • Kegels - Oι ασκήσεις Kegel γυμνάζουν τους ηβοκοκκυγικούς μυς(τους μυς που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να διακόψουμε την ούρηση), γνωστούς και ως «μυς του σεξ».
  • Μπάλα ισορροπίας: Βελτιώνει την ισορροπία και τη σταθερότητα, ενισχύοντας παράλληλα τους μυς του κορμού σας. Το πλεονέκτημά τους βασίζεται στο γεγονός ότι αποτελούν ασταθή επιφάνεια. Το σώμα, για να σταθεροποιηθεί σε μία ασταθή επιφάνεια, απαιτεί μεγαλύτερη ενεργοποίηση των μυών, περισσότερους μύες για να σταθεροποιήσουν, αλλά και μεγάλη συνεργασία μεταξύ των μυών που συμμετέχουν. Οι ασκήσεις κοιλιακών και ραχιαίων που εκτελούνται σε μπάλα, είναι πιο απαιτητικές από αυτές που εκτελούνται στο έδαφος και ως εκ τούτου έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
  • Seated straddle stretch: Μια αναζωογονητική στάση της γιόγκα που θα σας βοηθήσει να τεντώσετε τους μυς των ποδιών και γενικότερα του κάτω κορμού και θα σας δώσει την ευλυγισία που χρειάζεστε.
  • Διαλλειματική προπόνηση: Κάνοντας διαλλειματική προπόνηση, αυξάνεται το επίπεδο των ορμονών ανάπτυξης στο αίμα, καθώς και των άλλων ορμονών που επιτρέπουν το χτίσιμο των μυών. Ακόμα μειώνει και τα επίπεδα σακχάρου, λιπαρών και ινσουλίνης στο αίμα. Έτσι, όχι μόνο βελτιώνει την εμφάνιση και το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, είναι επίσης πολύ καλό για την υγεία σας, γενικότερα.