Όσοι έχουν δοκιμάσει προπόνηση με μπάλα γυμναστικής είναι σίγουρο ότι έχουν αποκτήσει μια μικρή αγαπημένη. Χρωματιστή κι ελαφριά δίνει ένα τόνο χαλάρωσης κι ευθυμίας στην άσκηση. Παρότι είναι γεμάτη με αέρα, βοηθά σημαντικά στη βελτίωση του μυϊκού συστήματος και της ισορροπίας ενώ κάποια μοντέλα αντέχουν μέχρι και 270 κιλά βάρος χρήστη!

Κάντε εύκολες ασκήσεις
Δεν χρειάζεστε προσωπικό γυμναστή ή φυσιοθεραπευτή για να χρησιμοποιήσετε μια μπάλα γυμναστικής. Μπορείτε να τη συνδυάσετε με προγράμματα yoga, pilates ή και φυσικοθεραπεία. Τεντώνουν τους μύες, βοηθούν να αποκτήσετε γραμμωμένους κοιλιακούς, είναι ιδανικές για χαμηλής έντασης αερόβια προπόνηση αλλά ακόμη και για μυϊκή ενδυνάμωση.

Βελτιώστε την ευλυγισία σας
Η σωστή χρήση της μπάλας γυμναστικής θα βελτιώσει σημαντικά την ευλυγισία σας. Είναι ιδανική για ασκήσεις προθέρμανσης πριν ξεκινήσετε το βασικό σας πρόγραμμα άσκησης. Κρατάει τους μύες ζεστούς και τις αρθρώσεις έτοιμες για δράση!

Ενισχύστε τους μύες του κορμού
Η σωστή χρήση μιας μπάλας γυμναστικής δίνει πολύτιμη τόνωση ειδικά στους μύες του κορμού, κοιλιακούς και χαμηλούς ραχιαίους. Αυτοί είναι οι μύες που προστατεύουν την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Βοηθούν να διατηρούμε σε φόρμα εκείνες τις ομάδες μυών που χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες, όπως το να σηκώνουμε βάρη ή να τεντωνόμαστε για να πιάσουμε κάτι. Ελαχιστοποιούν παράλληλα την πιθανότητα τραυματισμού.

Σταθείτε σωστά
Ακόμα και όταν απλά κάθεστε επάνω στη μπάλα, οι κοιλιακοί μύες καθώς κι εκείνοι της πλάτης ενεργοποιούνται για να σας κρατήσουν σε ισορροπία. Σας βοηθούν έτσι ώστε να είστε ευθυτενής και να στέκεστε σωστά. Ειδικά όσοι νιώθουν πόνους και πιασίματα λόγω επαγγέλματος ή λανθασμένης στάσης του σώματος, με την κατάλληλη καθοδήγηση από εξειδικευμένους γυμναστές, θα δουν σημαντική βελτίωση στο πρόβλημά τους από την ενδυνάμωση του κορμού τους.