Η γυμναστική ομορφαίνει
Βάζοντας τη γυμναστική στο καθημερινό σας πρόγραμμα δεν αποκτάτε μόνο μία καλλίγραμμη και σφριγηλή σιλουέτα, αλλά βοηθάτε στην τόνωση και βελτίωση της επιδερμίδας σας. Η άσκηση μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή θεραπεία ενάντια στην ακμή, τις ρυτίδες, τη θαμπάδα του δέρματος, τα άτονα μαλλιά και πολλά ακόμη.

Άμεση λάμψη
Τη στιγμή που έχετε καταφέρει την καρδιά σας να χτυπά στον απόηχο εντατικής αερόβιας άσκησης, τροφοδοτείτε το δέρμα σας με μεγάλες δόσεις σωστά οξυγονωμένου αίματος. Το δέρμα σας ακτινοβολεί ζωντάνια και υγεία!

Μείωση ρυτίδων
Η προπόνηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με το επίπεδο άγχους που νιώθουμε: περισσότερη προπόνηση σημαίνει λιγότερο άγχος και στρες. Μεγαλύτερα επίπεδα στρες προκαλούν την έκκριση της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία σε υψηλά επίπεδα προκαλεί αυξημένη παραγωγή σμήγματος, άρα περισσότερη ακμή, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα μπορεί να προκαλέσει τη διάσπαση του κολλαγόνου του δέρματος, άρα να αυξήσει ρυτίδες και χαλάρωση. Με τη συστηματική άσκηση, πετυχαίνουμε να φέρουμε την καθημερινή μας ζωή σε ισορροπία, να ελαττώσουμε το άγχος που νιώθουμε και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε το δέρμα μας εύπλαστο και ελαστικό.

Ανακούφιση από την ακμή
Η τακτική άσκηση ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα. Τρέφει το δέρμα φέρνοντας περισσότερη ροή αίματος και οξυγόνου σε αυτό ενώ το βοηθά να αποβάλλει τις τοξίνες από το σώμα. Ο ιδρώτας που ρέει άφθονος λόγω της έντονης άσκησης πχ. με ένα ελλειπτικό, θα καθαρίζει τους πόρους του δέρματος. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται διόρθωση της ορμονικής ανισορροπίας που προκαλεί ακμή στους ενήλικες. Να θυμάστε όμως και τα εξής: Προπονούμαστε χωρίς make-up που φράζει τους πόρους του δέρματος ενώ αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης πλένουμε καλά το πρόσωπό μας για να διώξουμε όλες τις εκκρίσεις από αυτό.

Υγιή μαλλιά
Η βελτίωση της ροής του αίματος βοηθά όχι μόνο το δέρμα αλλά και τα μαλλιά να διατηρηθούν δυνατά και υγιή. Τα θρεπτικά συστατικά του αίματος ενεργοποιούν τους θύλακες των τριχών προωθώντας την ανάπτυξή τους. Επιπλέον με τη μείωση του στρες τα μαλλιά παύουν να είναι τόσο εύθραυστα και να πέφτουν.

Όσο για το ποιο είναι το καλύτερο είδος άσκησης για το δέρμα και τα μαλλιά σας, μη σας απασχολεί ιδιαίτερα! Μπορείτε να γυμναστείτε λίγο ή πολύ, στο γυμναστήριο ή στο σπίτι, στο δρόμο κάνοντας τρέξιμο ή μεγάλους περιπάτους ή ακόμη και ποδήλατο, κάθε μέρα ή τρεις φορές την εβδομάδα, αρκεί αυτό που θα κάνετε να σας είναι ευχάριστο, να σας αποσπά από τα προβλήματα της καθημερινότητας και στην ολοκλήρωσή του να αισθάνεστε ενέργεια και ζωντάνια!.